27.9.2010

jännittää


huusin kuopukselle pinkit Converset. Olenhan minä aiemminkin näitä huutokauppoja harrastanut, mutta tällä kertaa myyjä olikin ulkomailla. Hui. Ei vaan, oikeasti ei ole mitään syytä olettaa etteivätkö poposet sieltä meille pikapuoliin saavu, mutta on tämä silti jännittävää.

EDIT. tossut saapuivat kotiin alle viikko huudon päättymisestä ja ovat aivan loistavat.

22.9.2010

tykkää tai älä


joo, tiedetään, Muumimukien keräily on typerää ja tyhmää. Joidenkin mielestä. Minun ei. Meillä ensimmäiset mukit ovat 90-luvulta; mies opiskeli muualla, kaukana kotoa ja vietti viikot opiskelupaikkakunnalla, josta osti aina uuden mukin mennessään ja toi sen kotiin tullessaan. Ne ovat niitä mukeja, joissa on pieniä muumikuvia.

Kokoelma on jo varsin mittava, olen ostanut mukeja sillä periaatteella, että niiden on miellytettävä minua, kaikkia ei tarvitse olla. Kovin montaa ei ole jäänyt ostamatta kuitenkaan :)

Uusin muki tulee kauppoihin viikolla 40, hiihtokilpailu-aiheellaan liittyy kausimukien joukkoon ja on piristävän vaalea edellisvuotisten tummien mukien jatkoksi. Tämä liittyy kasvavaan muumimukien joukkoon takuulla!

10.9.2010

laminaatti saa kyytiä

astianpesukone alkaa olla tiensä päässä. Luukun tiiviste ilmeisesti vuotaa ja on kastellut laminaattia pesukoneen edustasta sillä seurauksella, että laminaatti aaltoilee saumoistaan.

Laminaatin alla on 1948-vuoden lautalattiaa, joka ei onneksi ole läpiasti kastunut vaan voidaan vielä elvyttää. Viikonlopun ohjelmaksi ajattelinkin laminaatin tuhoamista. Tokihan tässä tulee esim. kirjahyllyn tyhjennys kaupanpäällisenä, mutta on se lautalattiakin sitten valkeaksi maalattuna kaunis.

Meillä on ollut tuo lautalattia käytössä, mutta kun lapset oli kaikki pieniä, se kuusi-mäntylattia oli kovin pehmeä materiaali keittiöön, joten laitettiin laminaatti päälle. Nyt siis alkuperäinen lattia käyttöön maalilla freesattuna. Me like!

EDIT. 15.9.2010; Laminaatti on saanut kyytiä puolen keittiön osalta, Betolux on ostettu. Eilen huomasin harmikseni, että osa lattiasta on lastulevyä, joten nyt täytyy hakea myös lattialautaa...no, onneksi vain vähän. Maali tulee silti olemassaolevan lattian pintaan viimeistään lauantaina, jääkaapin ja pakastimenalunen täytyy laittaa sitä ennen.

9.9.2010

Clas saa tulla meillekin

Clas Ohlson - KANGASJOHTOLAMPPU 2M PUN.

tai ainakin tuo ihku lamppu, valaisin tai johto, mikälie nyt oletkaan nimeltään. Kuulun myöskin siihen osaan ihmisiä, jotka ihailee kyllä sujuvasti kaikkea designia ja muuta, mutta tiettyjen asioiden kohdalla tyytyy halvempaan versioon.

Tämä wannabe-NUD (www.clasohlson.fi) kuten Ballohedi totesi on niitä, joista kelpaa se halvempi versio. Tervetuloa meille, kaksin kappalein, valkoisella johdolla, kiitos. Tule pian.

1.9.2010

pehmomaatila




ou jee, luulin jo, ettei kuvasto tulisi postissa, mutta ilmeisesti asumme sen verran lähellä Raision Ikeaa, että laittoivat meillekin. Kiitos siitä.
No, en oikein muuta en nyt kaipaa, mutta nuo lasten pehmojutut kolahtivat kovasti. Kaksivuotias saa kivoja leluja. Äiti voisi tietysti auttaa joulupukkia, mutta kun ei malta. Heti käyttöön vaan. Tyttölasten äitinä erityisesti nuo ajoneuvot on ihanan symppiksiä. Toivottavasti kaksivuotiaskin tykkää. Taidetaanpa tehdä retki lauantaina, kaipa sieltä jotain muutakin tarttuu mukaan. Luultavasti.